Tippek fotózás Tervezéshez

Wedding photoshoot

Igyekeztünk néhány tippet összegyűjteni az esküvő fotózásával kapcsolatban, ami éppen jól jöhet, ha tervezés alatt álltok és felmerült bennetek néhány kérdés.

Az esküvői fotózás egy felejthetetlen élmény lehet, a megfelelő fotós segítségével gyönyörű emlékeket őrizhettek meg az életetek egyik legfontosabb napjáról.

Esküvői kreatív

Szeretnénk elsőként említést tenni a páros fotózásról, melyet egy külön nap keretében tartunk meg, nézzük milyen előnyei vannak.

01. Külön napi kreatív fotózás

Kényelem és rugalmasság

Külön napon stresszmentesen és sietség nélkül zajlik a fotózás. Talán ezt a pontot a legfontosabbak közzé emelnénk ki, hiszen gyakori, hogy a párok izgulnak a nagy napon, legalábbis mi gyakran tapasztaljuk ezt, ami teljesen érthető. Azonban nem biztos, hogy komfortosan fogjátok magatokat érezni a kamera előtt. Többnyire sűrű a program egy egésznapos esküvőn, aminek hatására gyakran nem jut elegendő idő a kreatív fotózásra. Esélyes, hogy a fotós nem tud megfelelően kibontakozni, és sietve készülnek a képek, nem megfelelő fényviszonyok mellett. Külön napon ezt mindenképp el lehet kerülni, és csodás végeredmény születik belőle.


02.KÜLÖN NAPI KREATÍV FOTÓZÁS

Megfelelő fényviszonyok

Nagyban befolyásolják az adott fényviszonyok a fotók végeredményét. A fotós számára a legideálisabb napszak a napfelkelte és a naplemente.

A déli napsütésben készült képeknél meglehetősen nagy kontrasztok vannak, ami egyáltalán nem előnyös. Továbbá a szem és az orr alatt csúnya, kemény árnyékok jelennek meg, ami úgyszintén nem szerencsés, és elronthatja a végeredményt. Ismét vissza kell térnünk a külön napi kreatív fotózáshoz, hiszen megtudjuk találni a megfelelő napszakot és kényelmesen meg tudjuk ejteni a fotózást. Az esküvő napján az eddigi tapasztalataink szerint ritka példa, ha hajnalban van lehetőségünk a kreatív fotózással foglalkozni. A naplemente pedig bőven a vacsora ideje alatt történik, és nem biztos, hogy a program ad erre lehetőséget.

A kívánt eredmények elérése érdekében érdemes a fényviszonyok lehetőségeit figyelembe venni.03.KÜLÖN NAPI KREATÍV FOTÓZÁS

Helyszín és időjárás

Az érveink továbbra is a külön napi kreatív fotózás mellett szólnak, hiszen fontos szerepet játszik a helyszínválasztás. Mindig szép helyszínekkel látjuk el az ügyfeleinket, de a külön napi fotózás lehetőséget ad egy extrémebb helyszínválasztásra, esetleg egy külföldi lokációra, természetesen a pár saját igényei szerint. Viszont az esküvő napján nem biztos, hogy bele fér az utazási idő a kiszemelt helyszínre.

Az időjárással kapcsolatban nyilván az esküvőt nem lehet átszervezni az esetleges rossz időjárás miatt. Szerencsére a kreatív fotózásra ez nem igaz. Ha úgy látjuk, hogy az időjárás nem teszi lehetővé a fotózást a kiszemelt helyszínen, akkor rugalmasan át tudjuk szervezni egy másik napra vagy akár egy beltéri helyszínre.


Természetesen megvannak a hátrányai is, mint például a plusz költség, hiszen kétszer kell elkészülni és kifizetni a szolgáltatókat (smink, frizura, stb)

Vannak olyan esetek is, hogy a pár külföldről érkezik, és emiatt nem opció, hogy később tartsuk meg a kreatív fotózást.

Tény, hogy több időt és enegeriát vesz igénybe, és talán nem minden párnak van kedve újra felhúzni az esküvői szetett.


Viszont minden ellenérvtől függetlenül, leginkább azt javasoljuk, hogy a kreatív esküvői fotózást külön napon tartsuk meg, természetesen amennyiben a párok ezt meg tudják valósítani.